У Харківській області заборонили ловити рибу. Подробиці

29.03.2016 12:30 Суспільство
Фото із соцмережі Фото із соцмережі
Операція "Нерест", яка проводиться щороку, почнеться в Україні з 1 квітня

У зазначений період можна рибалити на незаборонених місцях тільки однією вудкою або спінінгом. Обмеження на лов риби у водосховищах застосовуються з 1 квітня по 10 червня, в річках - з 1 квітня по 21 травня, в озерах і придаткових водоймах - з 1 квітня по 30 червня.

Раків можна ловити в нерестовий період і під час виношування ікри - з 1 квітня і до 30 червня і з 20 серпня по 30 вересня, а також з підсвічуванням в темний час доби (пізніше години від заходу і раніше години до сходу).

Згідно з наказом Харківрибоохорони, ловити рибу в Харківській області можна на спеціально визначених ділянках Печенізького, Червонооскільського, Краснопавлівського, Орільського водосховищ, на річці Сіверський Донець і на її придаткових водоймах, а також на інших водосховищах в межах територій баз відпочинку і населених пунктів, прилеглих до водойми . У день рибалці дозволяється виловити не більш 3 кг риби.

За незаконний вилов риби передбачений штраф в розмірі від 34 до 170 гривень. Якщо порушення вчинено із застосуванням вибухових або отруйних речовин, електрики або іншими способами масового знищення риби, штраф може досягати 680 гривень з конфіскацією знарядь і засобів правопорушення. Також, законодавством передбачено нарахування шкоди, заподіяної внаслідок незаконного добування риби до 510 гривень за кожен екземпляр. Про це повідомляє сайт Державного агентства рибного господарства в Україні.

Микола Мельник

Автор: Менеджер сайта