У Харкові перейменували вулиці, парки і станцію метро

20.11.2015 11:03 Суспільство
Фото:http: wikimapia.org Фото:http: wikimapia.org
Харківська міська рада сьогодні, 20 листопада, прийняла рішення про перейменування вулиць на виконання закону про декомунізацію.

За це проголосувало 83 депутати, 1 утримався (всього в міськраді 84 депутати).

Як повідомив заступник міського голови Ігор Терехов, перейменовано 173 вулиці, одна станція метро - "Радянська" в "Площу Конституції". Також перейменовано 4 парки та сквери.

Тепер в Харкові є вулиці, які носять імена акторів Леоніда Бикова, Марка Бернеса, Людмили Гурченко, художника Михайла Врубеля, медиків Любові Малої і Олександра Шалімова, ректора Харківського університету, письменника і перекладача Петра Гулака-Артемовського, машинобудівника Анатолія Подгорного, нобелівських лауреатів Льва Ландау, Семена Кузнеця і багатьох інших, - повідомляє сайт Харківської міської ради.
Також були перейменовані чотири парки та сквери. Сквер ім. 10-річчя Комуністичної спілки молоді України тепер називатиметься Карякін Сад, парк Ілліча - Ново-Баварським сквером, парк культури і відпочинку ім. Артема - парком Машинобудівників, сквер ім. Радянської України - сквером Тракторозаводським. Відповідно до закону, була перейменована одна станція метро - «Радянська». Тепер вона називатиметься ст. м. «Площа Конституції».

У бюджеті міста на 2016 рік буде закладено близько 10 млн грн на витрати, пов'язані з цим рішенням.

Відповідно до закону про декомунізацію, у Харкові підлягають перейменуванню Ленінський, Орджонікідзевський, Жовтневий, Фрунзенський і Дзержинський райони, і у харків'ян є три місяці, щоб визначитися з їх назвами.

З повним списком змін назв топонімів міста Харкова можна ознайомитися ТУТ.

 

Микола Мірошник

Автор: Администратор сайта