У кінотеатрах Харкова безкоштовно покажуть фільми

02.09.2020 12:39 Суспільство
2 вересня у Харкові стартував ХІІ Міжнародний дитячий медіафестиваль «Дитятко», який поєднає заходи в онлайн- та офлайн-режимах.

Фестиваль «Дитятко» розпочнеться з відкриття виставки кращих робіт та нагородження переможців Всеукраїнського дитячого конкурсу графічного дизайну «Дитятко.Art».

XII Міжнародний дитячий медіафестиваль «Дитятко» поєднає у цьогорічному форматі онлайн та офлайн заходи. На платформі Zoom відбудеться відкриття та закриття фестивалю, оголошення переможців, а також майстер-класи, зустрічі і пітчинг.

Проте показ робіт учасників проходить у звичайному режимі. З 2 по 5 вересня у трьох кінотеатрах міста (кінотеатр «Київ», кінотеатр імені О. Довженка та кінотеатр 8 1/2)  всі охочі зможуть безкоштовно переглянути кінострічки. 

У Програмі медіафестивалю online – майстер-класи з авторитетними у світі кіно та телебачення фахівцями, які ділитимуться з учасниками своїми знаннями, секретами і рецептами. Серед відомих кінематографістів – гостей фестивалю двічі оскароносний український інженер у галузі кінотехніки Анатолій Кокуш, успішний вітчизняний кінематографіст, переможець багатьох фестивалів Антоніо Лукіч, яскрава режисерка-постановниця відеопрограм і телевізійних шоу Тоня Ноябрьова.

У рамках ХІІ Міжнародного дитячого медіафестивалю «Дитятко» відбудеться презентація книги Володимира Миславського «Кінознавчі розвідки в Україні».

– Так, цьогорічний медіафест буде особливим. Нас він спонукає вивчати нові форми комунікації. І це, я вважаю, буде ще одним витком зростання медіафестивалю «Дитятко»! – наголосив президент фестивалю, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов.

Читате також: Попри світову пандемію, медіафестиваль «Дитятко» встановив черговий рекорд

 

 

Автор: Тамара Кіч