У кожному п'ятому таборі на Харківщині знайшли порушення

03.08.2018 14:35 Суспільство
Фото: Освіта Нова Фото: Освіта Нова
Протягом двох місяців літньої оздоровчої кампанії на території Харківщини для дитячого відпочинку працювали 736 таборів, з них 25 стаціонарних позаміських закладів.

В останній літній місяць свою роботу продовжать 22 табори та одне наметове містечко. Як повідомила під час брифінгу завідувачка сектора з організації оздоровлення дітей Управління у справах молоді та спорту ХОДА Оксана Колодідєва, за попередні два місяці у області встигли відпочити більше 182 тисяч дітей (близько 75 % від загальної кількості дітей, які проживають на території регіону).

Також, за її інформацією, 19 липня було проведено засідання обласного штабу з питань організації оздоровлення та відпочинку дітей, який прийняв рішення здійснити позапланові перевірки наявних на території області закладів оздоровлення та відпочинку районними, міськими комісіями за місцем розташування цих закладів.

За цей період районні, міські комісії разом із фахівцями Держпродспоживслужби в Харківській області провели близько 300 перевірок.

 На жаль, в кожному п'ятому закладі були виявлені незначні порушення,  розповіла в. о. начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області Тетяна Колпакова. Вони стосувалися порушення правил прибирання, дезрежиму, правил зберігання харчів, режиму провітрювання приміщення, ведення документації. Більша частина порушень, які виявили наші працівники, була виправлена в момент проведення перевірки. Також фахівці залишили три приписи у тих закладах, де порушення не можна було виправити миттєво. Їх виконання залишається на контролі.

За її словами, фахівці служби у першу чергу звертають увагу на водопостачання та безпечність харчових продуктів, які в першу чергу є ризиком та можуть привести до епідускладнень серед дітей.

Окрім цього, у квітні-травня, перед стартом оздоровчої кампанії, готовність до роботи стаціонарних таборів у області перевірили і пожежники. Так, за інформацією т. в. о. начальника управління запобігання надзвичайним ситуаціям Головного управління ДСНС України у Харківській області Андрія Данілова, у результаті перевірок працівники виявили більше 120 порушень, а до адміністративної відповідальності було притягнено понад двадцять осіб.

 Перевіряли роботу протипожежної системи та її справність на водопостачання, відповідність шляхів евакуації у разі надзвичайної ситуації, справність електромережі. Також за цей період було організовано близько півсотні бесід, як з вихованцями, так і з персоналом закладів. Всі порушення, які фіксували наші працівники, були виправлені до початку оздоровчої кампанії,   додав рятувальник.

Читайте також: ТОП-10 найпопулярніших спеціальностей у харківських вишах

Олександр Ушаков