У перші дні було багато небайдужих: боєць з Харківщини про початок війни  

06.06.2024 14:51 Суспільство
Фото: Харківська окрема бригада ТрО Фото: Харківська окрема бригада ТрО

Віктор з позивним «Механік» – військовослужбовець 123-го окремого батальйону Сил територіальної оборони ЗСУ. Чоловік брав участь у Харківському контрнаступі та у багатьох інших запеклих боях. 

Історію бійця пресслужба 113-ї окремої бригади Сил територіальної оборони ЗСУ виклала на своїй сторінці у Facebook, повідомляє медіа «Слобідський край».

24 лютого 2022 року Віктор сам прийшов до військкомату, так чоловік потрапив до Куп’янської тероборони.

– У перші дні повномасштабної війни небайдужість наших людей, які йшли для того, щоб захищати свою країну, своє місто, своїх рідних – була неймовірна. Йшли молоді, так і дорослі. Приємно було, гордість переповнювала. Нікого не треба було з-під палки заганяти. І ці люди донині служать чесно, – говорить Віктор.

На початку березня при обороні Харкова чоловік пішов добровільно в мінометний розрахунок.

– Ми тоді поняття не мали, що таке бусоль, міномет ставили попереду піхоти. Але все прийшло з досвідом, навчанням та постійною практикою. Наш розрахунок пройшов оборону Харкова, Чугуєва, Слобожанський контрнаступ, бої на кордоні, Бахмут та Куп’янський напрямок, – зазначає військовий.

Віктор додає, що буде служити, наскільки вистачить сил, здоров'я.

Раніше ми писали про дев’ятнадцятирічного Богдана на псевдо «Браво» – військовослужбовця  прикордонної бригади «Сталевий кордон». Зараз чоловік захищає Харківську область.

Та про про Ігоря – військового психолога – офіцера 3-ї окремої Залізної бригади, яка брала участь у звільненні Харківської області. До повномасштабної війни чоловік успішно знаходив себе в державному управлінні, науці та бізнесі, а восени 2022 року долучився до війська.

А також про Романа – розвідника 92 ОШБр імені кошового отамана Івана Сірка. Загалом у війську чоловік сім місяців, але за цей час встиг зарекомендувати себе, як результативний і наполегливий воїн.

Автор: Ксенія Карпенко