У «помаранчеву» зону карантину потрапили ще два райони області

02.10.2020 12:08 COVID-19
За останню добу нові випадки COVID-19 виявили в 14 районах Харківщини.

Станом на 2 жовтня на Харківщині лабораторно підтверджено 19128 випадків COVID-19. З 5 жовтня почне діяти новий розподіл на карантинні зони. Нове зонування було затверджено 1 жовтня на засіданні державної комісії.

Так, до «червоної» зони не потрапив жоден населений пункт Харківщини. Проте «помаранчева» – збільшилася на два райони. До Харкова, Люботина, Богодухівського, Великобурлуцького та Зачепилівського районів приєдналися Первомайський та Харківський.

Змінився і склад «жовтої» зони. З 5 жовтня там перебуватимуть міста Ізюм, Куп’янськ, Лозова та Чугуїв, Балаклійський, Барвінківський, Близнюківський, Валківський, Вовчанський, Дергачівський, Зміївський, Золочівський, Ізюмський, Кегичівський, Коломацький, Красноградський, Лозівський, Нововодолазький та Чугуївський райони. Порівняно з попереднім зонуванням додався Близнюківський район, а місто Первомайський, Краснокутський та Шевченківський райони вийшли із «жовтої» зони у «зелену».

Читайте також: Як сезонні ГРВІ вплинуть на розповсюдження COVID-19: прогноз від харківського інфекціоніста Андрія Бондаренка

Нагадаємо, за останню добу в області було виявлено 460 нових випадків коронавірусу. В обласному центрі виявили 342 випадки захворювання, у Харківському районі – 36. 16 випадків зафіксовано у Балаклійському районі, 11 – у Богодухівському, 10 – у Лозівському, вісім – у Золочівському, сім – у Вовчанському, шість – у Куп’янському. По п’ять нових випадків у Дергачівському та Валківському районах. Чотири нові випадки – у Нововодолазькому районі, три – у Ізюмському, два у Красноградському та один у Краснокутському районі.

 

Автор: Андрій Соха

Теги: