У школах Харківщини призупинено навчальний процес

19.04.2017 05:30 Суспільство
Фото із соцмережі Фото із соцмережі
Рішення ввести додаткові канікули у зв’язку з хуртовиною і різким зниженням температури ухвалили у 18 районах та містах Харківщини.

Як пояснив заступник голови - керівник апарату ХОДА Анатолій Бабічев, рішення щодо призупинення навчального процесу ухвалюються індивідуально районними органами управління освітою.

«У закладах з централізованим опаленням нагріти приміщення наразі неможливо. Деякі школи, які оснащені індивідуальним опаленням на альтернативному паливі, запускають котельні, там навчальний процес не перериватиметься», - пояснив Анатолій Бабічев.

За його словами, наразі в районах ухвалені рішення про призупинення навчань до кінця тижня.

«Для нас головне - здоров’я дітей. Що стосується навчального процесу, то ця перерва не викликає жодних проблем. Години доженуть шляхом ущільнення навчальної програми, - розповів заступник керівника області. - Наступного тижня погода, за прогнозами, має покращитися. Планується, що вже з понеділка діти підуть до школи».

Погіршення погоди змусило закрити школи під Харковом (Оновлено) 

У місті Харків рішення про припинення навчального процесу наразі не приймалося.

Що стосується дитячих садків, то їх не закриватимуть: переважно всі вони обладнані котлами на альтернативному паливі.

«Дошкільні заклади знаходяться на балансі сільрад, які можуть забезпечити їх паливом. Крім того, у дитсадках використовують електричні обігрівачі, які можуть нагріти невеликі приміщення сільських садків», - зазначив Анатолій Бабічев.

Микола Мельник

Автор: Администратор сайта