У центрі Харкова було людно: два мітинги, хода та новий рух (ФОТО, ВІДЕО)

31.03.2014 08:17 Суспільство
Не дивлячись на холодну вітряну погоду, у центрі Харкова зібралося багато людей. Небайдужі громадяни висловлювали різні політичні позиції. Уже звично біля входу в ХОДА вишикувалися міліціонери зі щитами.

Початок народних зборів під пам'ятником Шевченку та пам'ятником Леніну - опівдні.

На харківському Євромайдані зібралося від півтори до двох тисяч людей. Тут відбулася панахида за загиблими на Майдані ("Небесна сотня"), виступи та дебати, в кінці зібрання перед учасниками мітингу виступив Олег Скрипка.

Автобуси з міліцією стояли уздовж вулиць Іванова і Мироносицька. Невеликі групи співробітників міліції зосередилися біля виходу зі станції метро «Університет», що біля Палацу дитячої та юнацької творчості.

Мітинг під російськими прапорами і прапорами Компартії України на площі Свободи зосередився біля пам'ятника Леніну. Він почався о 12.00. І вже близько години дня зібрав кілька тисяч людей. Майже всі учасники носять на одязі георгіївські стрічки.


Крім прапорів Компартії України і російського прапора, сьогодні багато протестуючих тримали так званий «імперський прапор». Це теж «триколор», його кольори - чорний, жовтий і білий.

Також на мітингу на підтримку федералізації України було оголошено про організацію нового громадського руху «Юго-Восток».

 Футбольні фанати теж вирішили висловити свою громадянську позицію та організували ходу. Акція на підтримку єдності країни почалася о 16.00 на площі Конституції. У ній взяли участь не менше 500 уболівальників "Металіста", а також фанати донецького "Шахтаря". Колона у всю ширину вулиці рухається по Московському проспекту, попереду йдуть 4 міліціонери і машина ДАІ, яка оперативно перекриває проїжджу частину. 

Перші ряди фанатів тримають великий банер з написом "Єдина країна".
Відео Медіапорт

Автор: Администратор сайта