У Валках та Богодухові закінчують ремонтувати лікарні – ФОТО

28.01.2021 12:58 Богодухів
ХОДА повідомила 28 січня, що Богодухівська ЦРЛ уже готова на 90 %, а Валківська ЦРЛ – на 80 %.

До завершення наближаються ремонтні роботи у Богодухівській та Валківській районних лікарнях. Приймальні відділення цих ЦРЛ реконструюють у межах програми Президента України «Велике будівництво».

У ХОДА зазначають, що загальна будівельна готовність Богодухівської ЦРЛ на цей час становить понад 90 %. За словами директора лікарні Миколи Грищенка, у приймальному відділенні відремонтовано санпропускник та кабінети, коридори, відновлено системи опалення, водопостачання, каналізації. Наразі залишилося виконати роботи з внутрішнього оздоблення в приміщеннях лабораторії на 7-му поверсі.

Богодухівська ЦРЛ визначена опорною. Тут забезпечується цілодобова медична допомога за хірургічним, травматологічним, анестезіологічним, терапевтичним, акушерсько-гінекологічним, неврологічним та педіатричним профілями. До структури лікарні входять стаціонар на 150 ліжок та поліклініка, розрахована на 283 відвідування на день. З жовтня 2020 року в ЦРЛ перепрофільовано 60 ліжок для пацієнтів з COVІD-19, усі ліжка на 100 % забезпечені киснем. На цей час у закладі проліковано 498 пацієнтів з коронавірусною хворобою.

А ось Валківська ЦРЛ наразі готова на на 80 %. Як повідомив директор Валківської ЦРЛ Богдан Носатов, залишилося завершити упорядкування прилеглої території та монтаж певного обладнання. Вже проведені оздоблювальні роботи на фасаді будівлі лікарні, роботи з влаштування відмостки, влаштування пандусів та навісів, вхідних дверей, влаштування внутрішніх електричних мереж, систем вентиляції, внутрішнє оздоблення інфекційного боксу, реанімації, трьох оглядових кабінетів тощо.

У Валківській ЦРЛ є 150 ліжок цілодобового стаціонару. Поліклініка закладу розрахована на 211 відвідувань на день та має 30 ліжок для денного стаціонару. На цей час усі ліжка цілодобового стаціонару перепрофільовані для лікування хворих з COVID-19. Наразі тут проліковано 467 пацієнтів з коронавірусною хворобою.

Читайте також: Кому лікарню: громади Харківщини ділять районні медичні заклади

 

 

Автор: Юлія Міронюк