У Великому Слобожанському ярмарку візьмуть участь близько 200 сільгоспвиробників Харківщини

01.09.2015 09:28 Суспільство
Фото: kharkivoda.gov.ua/ Фото: kharkivoda.gov.ua/
Про це повідомила заступник голови ХОДА Юлія Світлична

Великий Слобожанський ярмарок пройде 5-6 вересня на території презентаційно-виставкового комплексу «Радмир-експохолл» (вул. Академіка Павлова, 271).

«У ярмарку візьмуть участь близько 200 сільгоспвиробників з усіх районів та міст області, а також учасники з Дніпропетровської, Закарпатської, Івано-Франківської, Київської, Львівської, Полтавської, Рівненської областей. Усього – понад 300 суб’єктів господарювання», - уточнила Юлія Світлична.

Вона підкреслила, що головною метою ярмарку є демонстрація досягнень харківських аграріїв та реалізація врожаю 2015 року харків’янам і гостям міста за цінами, які на 10-15% нижчі середніх по області.

Крім сільгоспвиробників, свою продукцію представлять безпосередні виробники переробної, харчової, легкої промисловості. Серед переробних підприємств такі, як ТОВ «Балмолоко», ТОВ «Курганский бройлер», ТОВ «Богодухівський молзавод», ТОВ «М'ясокомбінат «М'ясний», ПП «Шарівський виробничий комплекс», ТОВ «Терра», ТОВ «Рома», м’ясокомбінати: «Салтівський», «Безлюдівський», «Чугуївський», «Куп’янський» та інші. Промисловість представляють ТОВ «Юніпласт»,ТОВ «Слобожанський миловар», ТОВ «Реалпакс», ТОВ «Аромат» та інші підприємства. Окремо розташується Містечко майстрів, в якому представлять свої вироби та проведуть майстер-класи майстри народної творчості з усіх районів та міст області.

«Великий Слобожанський ярмарок відвідають  делегації Республіки Албанія та Великопольського воєводства Республіки Польща, - повідомила Юлія Світлична. – Також будуть представники дипломатичного корпусу, акредитованого в Україні, які 4 вересня візьмуть участь у Міжнародному форумі «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи».

Програма Великого Слобожанського ярмарку:

- 5  вересня з 9:00 до 18:00, 6 вересня з 9:00 до 16:00 – робота ярмаркових експозицій районів і міст, ярмаркова торгівля промислових підприємств, сільгоспвиробників, майстрів народних промислів, підприємств торгівлі і ресторанного господарства.

- 5 вересня о 10:00 – урочисте відкриття ярмарку на головній сцені.

- 5 та 6 вересня – проведення п`яти конкурсів Великого Слобожанського ярмарку: «На кращий коровай з борошна врожаю зерна 2015 року», «Фестиваль сала», «На кращий фольклорний колектив»; «На кращого майстра народної творчості», «На кращу художню експозицію (района і міста)».

- 5 вересня з 9:00 до 18:00 та 6 вересня з 9:00 до 16:00 – концертна програма творчих колективів області.

- 6 вересня о 14:00 – нагородження районів і міст області, підприємств за кращу експозицію на ярмарку, переможців конкурсів.

Великий Слобожанський ярмарок завершить свою роботу 6 вересня 2015 року о 16:00.

Джерело: ХОГА
Автор: Администратор сайта