У вересні розпочнуть ремонт траси Харків - Охтирка

09.08.2017 05:55 Суспільство
Про це повідомив заступник начальника САД у Харківській області Сергій Пляка.

За його словами, ремонтувати дорогу Харків - Охтирка буде підприємство «Автомагістраль». Саме воно виграло тендер на проведення робіт.

«У нас з підрядником вже складено графік виконання робіт. Вони паралельно працюють на Ізюмському та Куп'янському напрямках, а після завершення робіт перейдуть на дорогу Харків – Охтирка, орієнтовно з 1 вересня», - уточнив заступник начальника Служби автомобільних доріг у Харківській області.

Також, за його інформацією, вже відбувся тендер щодо ремонту дороги Харків - Зміїв - Балаклія - Гороховатка. Після визначення переможця, згідно із законом, необхідно буде витримати ще 10 днів, перш ніж підрядник зможе приступити до роботи.

«Дорога буде ремонтуватися наступними ділянками: в'їзд до міста Харкова від аеропорту - там велика деформація, оскільки возять пісок; дорога у Васищевому - близько 1 км; ділянка в Зміївському районі - ми хочемо привести до ладу дамбу перед селом Задонецьке; у Балаклійському районі - так звані «Табори» - це в'їзд до Балаклії, а також район с. Савинці; в Ізюмському районі - напрямок Куньє - Чистоводівка, - перерахував Сергій Пляка. - Після 10 днів і укладення договору хочемо почати роботи саме з Ізюмського району, з цієї ділянки - з метою до 1 вересня відкрити шкільний маршрут».

За інформацією заступника начальника САД у Харківській області, ще не завершені тендерні процедури по ряду доріг, у тому числі:

- Приколотне - Великий Бурлук - Дворічна (тендер двічі скасовувався через відсутність учасників);

- Дергачі - Козача Лопань (процедуру скасували через порушення, повторна пройде наступного тижня);

- ремонт шляхопроводу в районі селища Пісочин («Київська розв'язка») - тут заплановані роботи, які можна провести в будь-який час, незалежно від погоди.

Частину доріг планують відремонтувати за рахунок «другого траншу» коштів від перевиконання митних зборів. Відповідні зміни до Програми розвитку дорожньої інфраструктури Харківської області на 2017 рік винесуть на розгляд найближчої сесії обласної ради - 31 серпня. Так, за рахунок «другого траншу» планують провести ремонт на напрямках Чугуїв - Печеніги - Великий Бурлук; Шевченкове - Балаклія - Первомайський - Кегичівка; Зачепилівка - Андріївка - Кегичівка в районі Кегичівки; Качалівка - Костянтинівка (Краснокутський район); Богодухів - Валки - між Богодуховом і селом Олександрівка.

По деяких об'єктах тендерні процедури вже завершилися, й для початку робіт дорожники чекають встановлені законом 10 днів - у тому числі мова йде про ремонт доріг у районі Липців.

Микола Мельник

Автор: Менеджер сайта