У Верховній Раді виставили картини подружжя з Харківщини (фото)

10.11.2023 10:58 Суспільство
Марія Мезенцева на фоні експозиції «Петриківські візерунки» / Фото: Facebook Марія Мезенцева Марія Мезенцева на фоні експозиції «Петриківські візерунки» / Фото: Facebook Марія Мезенцева

У Верховній Раді представили експозицію «Петриківські візерунки», авторами якої стало подружжя Вакуленків з Харківської області.

Про це повідомила глава української делегації в ПАРЄ Марія Мезенцева, пише «Слобідський край».

До Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва до Верховної Ради привезли виставку картин заслужених майстрів народної творчості України Тамари та Олександра Вакуленків з Харківщини. Експозиція має назву «Петриківські візерунки».

Родина Вакуленків

Тамара та Олександр Вакуленки / Фото: Facebook Марія Мезенцева

Як йдеться у повідомленні, при створенні всіх своїх робіт Тамара Олексіївна використовує традиційні для петриківського розпису мазки «гребінець» і «зернятко», а також поєднання декількох кольорів перехідних мазків для надання зображенням об’єму та реалістичності.

Петриківські візерунки

Експозиція «Петриківські візерунки» у Верховній Раді / Фото: Facebook Марія Мезенцева

Раніше ми писали, що робота харків'янки прикрасила локацію на Євробаченні-2023. Будиночок української книги «Читайлики» у Євро-містечку прикрасило калинове Дерево життя  – ілюстрація харківської художниці Олесі Вакуленко. Доньки відомих майстрів  – подружжя Вакуленків.

Також ми писали, харківський стріт-артист Гамлет Зіньківський, відомий своїми монохромними роботами з філософськими надписами, створив графіті у місті Ізюм. Своєю творчістю Гамлет прагне привернути увагу світової спільноти до майбутньої відбудови міста.

Більше новин Харківська область читайте на нашому сайті.