Робота харків'янки прикрасила локацію на Євробаченні 2023

14.05.2023 13:50 Культура

Авторська ілюстрація «А ми тую червону калину підіймаєм...» роботи художниці Олесі Вакуленко прикрасила будиночок української книгарні. 

Будиночок української книги «Читайлики» у Євро-містечку прикрасило калинове Дерево життя  – ілюстрація харків'янки, художниці Олесі Вакуленко. Донька відомих майстрів  – подружжя Вакуленків, викладачів Люботинської гімназії «Дивосвіт», як і батьки, захоплюється народною культурою. 

«Мене переповнює радість і гордість від того, що і я змогла зробити невеличкий внесок у знайомство кількох тисяч відвідувачів Євро-містечка з нашими українськими традиційними мотивами та формування позитивного яскравого образу України»,  – коментує цю подію мисткиня.

Також у книгарні всі охочі могли долучитися до колективного розмальовування однойменної великоформатної антистрес-розмальовки. Ця розмальовка, за словами Олесі Вакуленко, була створена як благодійний проект для збору коштів на потреби ЗСУ.

Як відомо, український гурт Tvorchi посів шосте місце. Перемогла у конкурсі шведська співачка Лорін. Перемогу на конкурсі вона принесла своїй країні вже вдруге.

Раніше ми писали також, що на  Харківщині реставрують старовинне Євангеліє

 Також ми повідомляли, що у Харківському літмузеї відбувся захід, присвячений загиблому пісьменнику Володимиру Вакуленку.

 

 

Автор: Інна Можейко