У Харкові готуються випускати БТР-3 та БТР-4

25.04.2018 17:58 Суспільство
Фото: ХОДА Фото: ХОДА
Перспективи розвитку заводу імені Малишева розглянули під час відвідування підприємства голова ХОДА Юлія Світлична та генеральний директор ДК «Укроборонпром» Павло Букін.

Юлія Світлична відзначила, що після збиткових років у 2017-му ДП «Завод ім. Малишева» вийшов на прибуток, зараз на ньому не тільки своєчасно виплачується зарплата, але й розпочинається модернізація виробництва.

«Починаючи з 2018 року, буде виділено державне фінансове забезпечення для модернізації виробничих потужностей заводу імені Малишева. Інвестиційна програма розрахована не на один рік», — розповіла голова ХОДА.

Павло Букін відзначив, що за останні два роки харківське підприємство виконало багато замовлень — як від Міноборони України, так і для іноземних замовників (Пакистану, Таїланду).

«Було проведено велику роботу з модернізації бронетанкової техніки для Збройних Сил України. Тайський контракт, який сьогодні завершили, – це одна з можливостей для підприємства розвиватися. Ця робота відбивається на фінансових показниках заводу ім. Малишева. Сподіваємося на подальший розвиток підприємства», — сказав Павло Букін.

За інформацією генерального директора заводу Олександра Хланя, зараз підприємство працює над поновленням випуску легкоброньованої техніки — БТРів.

«Ми поновлюємо лінії легкої броньованої техніки — плануємо випуск БТР-3 та БТР-4. Вже придбано все обладнання, змонтовано стендове обладнання, — розповів Олександр Хлань. — Цей рік у нас не гірший за попередній, він повністю законтрактований. Більш того – є серйозні напрацювання на наступний рік, про які я не хотів би говорити до підписання контракту».

Микола Мельник