У Харкові стартував міжнародний Молодіжний Форум

21.08.2018 16:20 Суспільство
Фото: oblrada.kharkov.ua Фото: oblrada.kharkov.ua
Цей захід триватиме до 25 серпня.

Сьогодні, 21 серпня, в Харківському національному університеті імені В. Н. Каразіна відбулося офіційне відкриття Х Молодіжного Форуму асоціації європейських прикордонних регіонів (АЄПР), який проходить у Першій столиці завдяки ініціативі голови Харківської обласної ради Сергія Чернова. За словами голови постійної комісії Харківської обласної ради з питань бюджету Людмили Немикіної, Харків був обраний місцем проведення ювілейного Форуму під час перебування Сергія Чернова в Фінляндії.

 — Від імені депутатського корпусу Харківської обласної ради та голови Харківської обласної ради Сергія Чернова передаю слова подяки за те, що наше місто обрано місцем проведення цього чудового заходу, — сказала Людмила Немикіна. — Особливо висловлюю слова подяки Йоханнесу Мойзіо (голова Цільової групи Асоціації Європейських прикордонних регіонів з питань зовнішніх кордонів, директор з розвитку зовнішніх зв’язків Регіональної ради Південної Карелії. — Авт.) та Мартіну Гільєрме Раміресу (Генеральний секретар Асоціації європейських прикордонних регіонів. — Авт.). Коли Сергій Чернов був у Фінляндії, в Південній Карелії, завдяки цим людям і було вирішено провести цей ювілейний форум у нашому місті. Ми пишаємося, що Харків визначено місцем проведення такої події.

Тема цьогорічного міжнародного Форуму — «Збереження природної, історичної та культурної спадщини прикордонного регіону», а бере участь у ньому ініціативна молодь з Польщі, Франції, Словаччини, Туреччини, Сербії, Австрії, Італії, Чорногорії, Греції, Фінляндії та деяких областей України.

У рамках Молодіжного Форуму пройдуть багато лекцій і презентацій за участю провідних українських та міжнародних експертів з питань транскордонного співробітництва та регіональної політики, навчальних семінарів, стратегічних дебатів та круглих столів. Крім цього, для учасників цього заходу запланована ознайомча екскурсія Харківщиною, зокрема візит до Старосалтівської об’єднаної громади.

Основними майданчиками Форуму виступають три провідні місцеві виші — ХНУ імені В. Н. Каразіна, ХНУМГ ім. О. М. Бекетова та ХНЕУ імені Семена Кузнеця.