У Харкові викрили правозахисників, які займалися сутенерством – фото, відео

10.02.2021 14:15 Суспільство
Про затримання злочинців поліція Харківської області повідомила 10 лютого. Всі затримані сутенери входять до складу громадської організації «Міжнародний комітет захисту прав людини».

Як зазначили у «главку» обласної поліції, слідчі вже повідомили про підозру всім шістьом учасникам групи сутенерів. Досудове слідство було відкрито ще у вересні 2020 року за ч. 2 ст. 303 (сутенерство або втягнення особи в заняття проституцією) Кримінального кодексу України.

У Харкові працівники СБУ затримали російського агента — Відео

Слідчі встановили, що організував незаконну діяльність 29-річний житель Харкова. 28-річний співучасник забезпечував правовий захист жінок від правоохоронних органів. Четверо інших чоловіків віком від 20 до 35 років працювали позмінно та забезпечували охорону повій, також організовували організацію транспорту для їх переміщення до клієнтів. Окрім цього, правоохоронці встановили 12 жінок, які займалися проституцією.

У січні 2021 року всі злочинці були затримані. Слідчі провели обшуки за місцями їх проживання та в їхніх автівках. Під час обшуків вилучено гроші, які, за версією слідства, отримані від злочинної діяльності, банківські картки, мобільні телефони, газовий балончик, травматичні пістолети з гумовими кулями, документи, особисті записи.

Наразі п’ятьом чоловікам обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, ще одному підозрюваному – цілодобовий домашній арешт. Досудове розслідування триває.