У Харкові вперше в Україні протестували послугу «єМалятко»

04.01.2020 10:00 Суспільство
Фото: ua.news Фото: ua.news
3 січня у Харкові вперше в країні випробували комплексну послугу «єМалятко», яка дозволяє батькам отримати від держави десять базових послуг, пов’язаних з народженням малюка, без зайвої бюрократії.

Це послуги державної реєстрації народження, визначення походження дитини, реєстрацію місця проживання, призначення допомоги при народженні дитини та призначення допомоги на дітей, які виховуються у багатодітних сім’ях.

Також серед послуг, які включає сервіс, - внесення відомостей про дитину до Реєстру пацієнтів, що ведеться у центральній базі даних електронної системи охорони здоров’я, реєстрація у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків, видача посвідчень батьків багатодітної сім’ї та дитини з багатодітної сім’ї, визначення належності новонародженої дитини до громадянства України та внесення інформації про новонароджену дитину до Єдиного державного демографічного реєстру з присвоєнням унікального номера запису в ньому.

Тож завдяки ініціативі «єМалятко» батькам більше не потрібно буде звертатися з різними документами до багатьох установ. Достатньо буде лише однієї заяви, щоб отримати повний пакет базових послуг від держави, пов'язаних із народженням дитини.

Читайте також: Якою буде погода на святкові вихідні в Харківській області

Як повідомили в Департаменті реєстрації та цифрового розвитку Харківської міської ради, Харків – один із 11 міст України, де з початку року стартував цей сервіс. І першим закладом, де протестували цю послугу, став Харківський міський перинатальний центр.

Наразі послуга доступна в тестовому режимі, тому об’єднує вісім сервісів. Зокрема, харківська родина, яка першою протестувала сервіс, отримала шість послуг за однією заявою в пологовому будинку.