У Харкові затримали можливого спільника луцького терориста – ФОТО

22.07.2020 09:53 Суспільство
У будинку затриманого поліцейські вилучили арсенал зброї.

Харківські правоохоронці затримали можливого спільника чоловіка, який 21 липня у центрі Луцька захопив рейсовий автобус із 20 пасажирами і протримав їх у заручниках понад 10 годин (ввечері спецпризначенці звільнили заручників і затримали терориста). У будинку 44-річного харків’янина поліцейські вилучили 4 корпуси ручних гранат РГД-5, 2 корпуси ручних гранат Ф-1 та 6 запалів типу УЗРГМ до них, 3 учбово-імітаційні запали, 2 пістолети ТТ, «Дрейзе» і 100 патронів до них, гладкоствольну рушницю і 122 патрони до неї.

За словами начальника ГУНП в Харківській області Валерія Сокуренка, правоохоронці встановили причетність затриманого до злочину. 

Як повідомив журналістам начальник Слідчого управління ГУНП області Сергій Чиж, правоохоронці отримали оперативну інформацію про зброю у приватному будинку 44-річного чоловіка. На обшук прибули працівники СБУ, криміналісти, експерти Інституту судових експертиз. Зброя та боєприпаси вилучені та направлені на експертне дослідження.

Головний слідчий Харківщини також повідомив, що затриманий їздив в зону АТО як волонтер.

- Громадянин в 2014-15 роках займався волонтерством в зоні АТО, і звідти привіз зброю. Слідством висунуто ряд версій про надходження зброї, зберігання зброї й причетності даної особи до інших злочинів як на території Харківської області, так і на території України, — повідомив начальник Сергій Чиж.

Наразі харків’янин затриманий у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та співпрацює зі слідством.

Читайте також: Поліцейські шукають вибухівку на вокзалах і у торгових центрах Харкова - ОНОВЛЮЄТЬСЯ

Автор: Андрій Соха