У Харкові затримано поліцейського, який стріляв по переслідуваній автівці

13.02.2020 17:15 Суспільство
Фото: racurs.ua Фото: racurs.ua
Внаслідок стрілянини було поранено пасажира, який знаходився в автомобілі-втікачі.

За повідомленням правоохоронців, в ніч на 13 лютого патрульні отримали виклик — на вул. Зубарєва троє чоловіків розпивають алкогольні напої та мають намір їхати на автомобілі Subaru Forester. Поліцейські відреагували на отриману інформацію та знайшли вказаних громадян і автомобіль. Але водій Subaru Forester вдарив по газу і почав тікати від патрульних, не реагував на вимоги зупинитись. Правоохоронці почали переслідувати автівку з порушником.

Під час погоні автівка поліцейських Skoda Rapid застрягла у полі поблизу с. Хролі Харківського району. Тоді, щоб зупинити транспортний засіб, старший лейтенант поліції, відповідно до вимог  п. 7 ч. 4 ст. 46 Закону України  «Про  Національну поліцію», здійснив три постріли по автомобілью Subaru Forester, але автівка зникла. 

Але пізніше з’ясувалося, що одна з куль потрапила в пасажира переслідуваної автівки. Водій автомобіля самостійно доставив пораненого до 25-ї лікарні Харкова. Наразі він перебуває у лікарні в тяжкому стані.

Прокуратура Харківської області повідомляє про затримання патрульного, який стріляв.

Наразі проводяться першочергові слідчі дії. Слідством встановлюються усі обставини події.

Вирішується питання щодо повідомлення затриманому патрульному про підозру та обрання відносно нього запобіжного заходу і відсторонення його від посади.

Санкція статті, за якою затримано поіцейського (ч. 3 ст. 365 КК України), передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Читайте також: Радниця колишньої губернаторки Харківщини постане перед судом