У яких харківських вишах зросла кількість бюджетних місць

09.08.2018 15:00 Суспільство
Фото: УНІАН Фото: УНІАН
За інформацією Міністерства освіти і науки, майже 60 % абітурієнтів отримали рекомендації на бюджет за першим пріоритетом – тобто в ті ВНЗ і на ті спеціальності, які цікавили їх найбільше.

На бюджетну форму навчання були рекомендовані 58 875 абітурієнтів, 87 % із них подали оригінали документів і зараховані у вищі навчальні заклади. Серед рекомендованих 7107 осіб із сільським коефіцієнтом і 1814 осіб із рекомендаціями про регіональне замовлення.

Про це 9 серпня під час брифінгу повідомила міністр освіти України Лілія Гриневич.

За її словами, 2 221 особа скористалася правом на пільги під час вступу у ВНЗ на бакалаврат у 2018 році. Зокрема, 48 осіб були зараховані за співбесідою, 2 175 осіб рекомендовані до зарахування за вступними іспитами.

Також, за її словами, у ТОП-10 вишів, де порівняно з 2017 роком збільшилася кількість рекомендованих на бюджет вступників, увійшли Львівський національний університет імені Івана Франка, Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського, Дніпровська політехніка, Національний університет «Львівська політехніка», Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Національний університет біоресурсів і природокористування, Харківський національний університет імені Каразіна, Києво-Могилянська академія, Харківський національний економічний університет імені Семена Кузнеця, Харківський національний університет радіоелектроніки.

У регіональному розрізі найбільше місць державного замовлення дісталося Києву (27,7 %), Харківській області (12,5 %), Львівській області (11,2 %), Дніпропетровській (6,2 %) і Одеській (5,1 %).

Читайте також: Скільки дітей підуть до першого класу в області

Олександр Ушаков