У якому районі області найвищий показник захворюваності на коронавірус

22.06.2020 13:45 COVID-19
Фото: dw.com Фото: dw.com
На Харківщині ситуація залишається негативно стабільною, тож поки карантинні заходи не послаблюватимуть.

22 червня в Будинку рад відбулося засідання регіональної комісії з питань техногенної та екологічної безпеки. За словами голови ХОДА Олексія Кучера, динаміка захворюваності в області збільшується.

– До п’ятниці ми вже вийшли на показник, який перевищив 12 осіб  на 100 тисяч населення. Якщо б з п’ятниці по сьогоднішній день ситуація не змінилась, то ми б повинні були взагалі посилювати карантинні заходи. На сьогоднішній день ситуація стабілізувалася: за вчора в нас при тому, що була зроблена достатня кількість тестів, зафіксовано шість випадків, – зазначив очільник ХОДА.

За інформацією завідувачки відділення особливо небезпечних інфекцій обласного лабораторного центру Анни Сухорукової, на сьогодні в регіоні проводиться у 2,5 раза більше досліджень, ніж рекомендовано міністерством. За вимогою не менше 12 досліджень на 100 тисяч населення, на минулому тижні в області проводилося 30,89 досліджень на 100 тисяч населення.

– У місті Харкові захворюваність перевищує показник 12 на 100 тисяч населення протягом тижня. За останні дні цей показник дещо знизився, проте він усе ще перевищує 12. У районах області показник перевищує поріг тільки в Богодухівському районі, де він складає 13,1. Це наслідки спалаху, яким ми реєстрували на минулому тижні. В районах, які межують з обласним центром, інтенсивність також знизилась. У Харківському районі вона складає 8,48, у Чугуївському – 8,9, у Дергачівському – 5,34, – повідомила Анна Сухорукова.

Читайте також: 41 нову підозру COVID-19 зареєстрували в Харківській області