Учасники АТО отримали земельні ділянки під Харковом

26.02.2016 10:10 Суспільство
Фото: ХОДА Фото: ХОДА
Більше 100 учасників АТО отримали земельні ділянки для ведення сільського господарства.

Як розповів начальник штабу Харківської обласної організації «Спілка ветеранів АТО» Владислав Якименко, демобілізованим бійцям на вибір пропонують ділянки: 20 соток - для садового господарства або близько 2 га - для ведення сільського господарства. Жеребкування земельних ділянок площею 1,75 га у Вовчанському та Барвінківському районах відбулося 25 лютого.

На сьогоднішній день правом отримати земельну ділянку в області скористалися понад 1300 демобілізованих бійців».

За словами представника «Спілки ветеранів АТО», ділянки в Вовчанському і Барвінківському районах отримали як мешканці цих районів, так і харків'яни.

«Після оформлення права власності на землю - це займе 3-4 місяці - ми запропонуємо хлопцям створити кооператив, оскільки, швидше за все, не всі захочуть самостійно обробляти землю. Але все вирішать самостійно - обробляти або здавати в оренду свою ділянку», - розповів начальник штабу Харківської обласної організації «Спілка ветеранів АТО» Владислав Якименко.

Також 26 лютого в Харківському районі відбулося жеребкування 30 ділянок по 20 соток для ведення садівництва

«Це ділянки в селі Сороківка Вільхівської сільради. Землю виділили рішенням Харківської райдержадміністрації за активного сприяння ХОДА. Голова Вільхівської сільради також іде нам назустріч, і ділянки для бійців виділяють у хорошому мальовничому місці», - розповів заступник голови обласної організації «Спілка ветеранів АТО» Юрій Корсунов.

Микола Мірошник

Автор: Администратор сайта