Усі медики «швидкої», які контактували з хворими на COVID-19, отримали доплати — ХОДА

18.05.2020 11:14 Суспільство
На сьогодні 300 % доплати до заробітної плати отримали 244 медики екстреної допомоги.

Сьогодні, 18 травня, деякі працівники Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф вийшли на протест через те, що не отримали 300 % доплатидо заробітної плати. Також медики написали відкритого листа голові Харківської облдержадміністрації Олексію Кучеру, в якому анонсували свої дії. Лист, який підписали кілька десятків людей, 17 травня на сторінці в Facebook розмістила волонтерка Наталя Попова.

Того ж дня у Центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф заявили, щр ніякого протесту не планується. Відповідне звернення розмістили на офіційній сторінці закладу в Facebook.

Проте 18 травня деякі медики "швидкої" все ж вийшли на протест, який відбувся на території Центру. 

Цю ситуацію прокоментував голова ХОДА Олексій Кучер, який заявив, що на сьогодні всі 244 працівники екстреної медичної допомоги, які контактували з хворими на COVID-19, отримали 300 % доплати до заробітних плат.

Так, за інформацією Департаменту охорони здоров'я ХОДА, за останній тиждень Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф отримав від НСЗУ два фінансові транші для сплати 300-відсоткових надбавок своїм співробітникам. 

14 травня Центр отримав 3,3 мільйона гривень для сплати 300 % доплати 152 працівникам. 15 травня надійшов другий транш. Загалом працівникам Центру 15 травня здійснено оплату в розмірі 5,3 мільйона гривень. Усі 244 працівники вже отримали кошти.

Читайте також: На Харківщині COVID-19 підтвердили ще у трьох людей

—  При цьому ми знаємо, що там працює майже 2400 працівників. Справа в тому, що нормативна база, яка сьогодні існує, дозволяє нам здійснювати доплати тільки тим медпрацівникам, які її отримали. Це ті особи, які безпосередньо контактували з хворими на коронавірус, —  розповів голова ХОДА Олексій Кучер.

За його словами, на сьогодні уряд розглядає можливість, аби всі медики «швидкої» отримали доплати, проте поки такого рішення немає.

—  Поки доплатив області отримали тільки медики «швидкої». Інші заклади перебувають на стадії підписання документів з НСЗУ й найближчим часом, коли всі технічні питання будуть вирішено, всі лікарі, які контактували з хворими на коронавірус отримають доплати у 300 %, —  повідомив Олексій Кучер.