Утилізаційний збір сплачуватимуть з першого вересня водії авто, що їдуть до Росії

Російський Прем'єр Дмитро Мєдвєдєв затвердив правила справляння, обчислення та сплати утилізаційного збору щодо колісних транспортних засобів, а також повернення сплачених сум цього збору.

Також затверджені правила умов, при дотриманні яких утилізаційний збір не сплачується у відношенні колісних транспортних засобів, що ввозяться в РФ з територій держав - членів Митного союзу і мають статус товарів Митного союзу, повідомляє Коресопндент.

Голова уряду Росії Дмитро Медведєв підписав постанову № 870 «Про утилізаційних збір стосовно колісних транспортних засобів» від 30 серпня 2012 р. Про це повідомляє прес-служба уряду РФ.

Крім того, затверджено Правила прийняття організаціями-виробниками колісних транспортних засобів зобов'язання забезпечити подальше безпечне поводження з відходами, які утворилися в результаті втрати зазначеними транспортними засобами своїх споживчих властивостей. Також - перелік видів і категорій колісних транспортних засобів, щодо яких сплачується утилізаційний збір, а також розмірів утилізаційного збору. Крім цього - перелік видів і категорій колісних транспортних засобів, з року випуску яких пройшло 30 і більше років, які не призначені для комерційних перевезень пасажирів і вантажів, мають оригінальний двигун, кузов і раму (за наявності), збережені або відреставровані до оригінального стану і щодо яких утилізаційний збір не сплачується.

Стягувати утилізаційний збору буде Федеральна митна служба. Сплачувати утилізаційного збору потрібно в російських рублях окремими розрахунковими документами за відповідним кодом бюджетної класифікації на рахунок Федерального казначейства.

Постанова набирає чинності з 1 вересня 2012.

Джерело: Корреспондент
Автор:
Администратор сайта