В Фельдман Екопарк з’являться дерева з іменами

17.11.2017 11:20 Суспільство
Фото: Фельдман Екопарк Фото: Фельдман Екопарк
Посадити іменне дерево і взяти шефство над улюбленими тваринами можуть тепер друзі Фельдман Екопарк, учасники його нової програми народного акціонування.

У Регіональному ландшафтному парку в рамках програми «Народний Екопарк» скоро з'явиться Алея миру, перші дубові жолуді для якої освятив Папа Римський Франциск. Вона буде створена заради миру в Україні і в усьому світі. Частина дерев буде висаджена за дорученням світових релігійних діячів або перебуватиме під опікою духовних лідерів сучасності. Серед них — Єрусалимський патріарх Феофіл III, президент Міжнародної ради християн і євреїв Дебора Вайсман, генеральний секретар Європейської ради релігійних лідерів Стейн Віллумстад, директор з міжнародних і міжцерковних зв'язків Православної церкви Америки Леонід Кишковський, голова Всесвітньої ради сикхів Сатпал Сингх, ректор Ісламського університету Ташкента Рафік Мухаметшин, імам Європейської ради релігійних лідерів шейх Ібрахім Могра, виконавчий директор Йорданського центру міжконфесійного співіснування Набіль Хаддад.

Гідне місце займуть і дерева, посаджені на честь великих людей минулого, в тому числі тих, хто нерозривно пов'язаний з Харковом, - Дмитра Багалія, Олексія Бекетова, Леоніда Бикова, Петра Гулака-Артемовського, Людмили Гурченко, Василя Каразіна, Івана Кожедуба, Льва Ландау , Любові Малої, Іллі Мечникова, Олександра Потебні, Іллі Рєпіна, Бориса Чичибабіна, Наталії Фатєєвої та багатьох інших.

Взяти участь у створенні Алеї миру запрошують усіх бажаючих — харків'ян і жителів області, громадські організації і трудові колективи, національно-культурні об'єднання і територіальні громади, комерційні структури та державні установи.

— Кожне дерево Алеї миру буде названо ім'ям того, хто його посадив або в честь кого воно було посаджено. Таблички з такою інформацією будуть розміщені біля іменних дерев і на віртуальній карті «Народного Екопарку». Перші саджанці ми плануємо висадити вже наступної весни, а поки жолуді проростають в тепличних умовах, - розповів директор Фельдман Екопарк Андрій Рощупкін.

Крім того, у всіх, хто мріяв взяти шефство над чотириногим, пернатим або земноводним вихованцем, нарешті з'явилася така можливість. Підшефним може стати практично будь-який мешканець більш ніж двохтисячної зооколекції Регіонального ландшафтного парку, а шефи можливі як індивідуальні, так і колективні.

— До нас часто звертаються звичайні люди і великі компанії з пропозицією безкорисливо допомогти кормами, матеріалами, фінансами. Ми, звичайно ж, раді будь-якій дружній допомозі. Тому пропонуємо всім, хто не соромиться робити добрі справи публічно і готовий цим займатися регулярно, взяти під свою опіку одного або відразу кілька наших вихованців. Відповідна інформація про такий шляхетний вчинок з'явиться на покажчиках вольєрів і на сайті Фельдман Екопарк, - зазначив Андрій Рощупкін.

Відправляти свої заявки і пропозиції можна на електронну адресу Фельдман Екопарк, а за більш детальною інформацією слід звертатися до Інфоцентру за телефоном +38 (050) 401 0912.

Нагадаємо, що Наглядова рада Міжнародного благодійного фонду «Фонд Олександра Фельдмана» прийняла рішення зробити Фельдман Екопарк народним. Для цього запущена нова програма, заснована на принципі народного акціонування - «Народний Екопарк». Вона має на увазі реалізацію соціальних ініціатив та просування волонтерського руху, а також відкриває можливості для участі в програмах лояльності партнерів по всій Україні. Люди з особливими потребами і всі, хто потребує допомоги, отримають пріоритетний доступ до благодійних проектів Фельдман Екопарк. Народні акціонери будуть об'єднані в єдину соціальну мережу і отримають безкоштовний доступ до освітніх програм, онлайн-екскурсій, лекцій та фільмів, книг, наукових розробок.

Також нагадаємо, що Папа Римський Франциск освятив дубові жолуді для Алеї миру 18 жовтня на аудієнції даної понтифіком делегації на чолі з народним депутатом України, членом правління міжнародної організації «Релігії за мир» Олександром Фельдманом.

Автор: Администратор сайта