В Україні мобільні оператори резервуватимуть номери загиблих чи зниклих захисників

26.06.2023 18:21 Суспільство
Фото: wookie.com.ua Фото: wookie.com.ua

В Україні оператори мобільного зв’язку Kyivstar та lifecell запускають функцію резервування номерів загиблих чи зниклих безвісти захисників. 

Як передає «Слобідський край», про це повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

За його словами, номер не надійде в продаж загалом протягом 2 років.

«Зазвичай через рік без використання номер надходить у вільний продаж. Так ви можете отримати повідомлення «Коханий приєднався до Viber». Коли його немає серед живих. Щоб уникнути таких ситуацій, Kyivstar та lifecell запускають функцію резервування номерів загиблих чи зниклих безвісти захисників», – повідомив він.

Для того, щоб зарезервувати номер, треба:

  • зверніться до служби підтримки оператора. Kyivstar — 0800300466, lifecell — 0800205433
  • повідомте номер для резерву
  • зазначте, від кого звернення
  • очікуйте SMS з рішенням

Зараз послуга працює в тестовому режимі.

Нагадаємо, у Харківській області до кінця року планують відкрити 20 ЦНАПів. Кожен ЦНАП може отримати статус Центр «Дія» і жителі громад були забезпечені найвищим рівнем послуги. Наразі в Центр «Дія» трансформували ЦНАП Мереф’янської громади.

Нагадаємо також, що у Центрі надання адміністративних послуг міста Харкова та його територіальних підрозділах відновлено ще дві послуги Управління патрульної поліції в Харківській області.

Раніше ми писали, що у червні набрав чинності новий закон, що полегшує реєстрацію громадян України, які виїхали з тимчасово окупованих територій та отримують статус ВПО.

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті.