В Україні продовжили карантин

22.04.2020 13:51 COVID-19
Пік захворюваності на коронавірус у країні прогнозують на початку травня.

Карантин в Україні продовжено до 11 травня. Таке рішення було прийнято 22 квітня на засіданні Уряду, передає РБК-Україна. За словами Прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, Україна ще не пройшла пік захворюваності на коронавірус. За розрахунками Академії наук, він очікується в проміжку між 3 і 8 травня.

Читайте також: В одному з районів Харківщини зросла кількість хворих на COVID-19

"Виходячи з цього, ми сьогодні прймаємо рішення про продовження карантину до 11 травня", – заявив Шмигаль.

Також у Кабміні запланували пом’якшити карантинні заходи з 11 травня. За умови позитивної динаміки можна буде говорити про відкриття парків та скверів, закладів торгівлі непродовольчими товарами, частини об’єктів побутових послуг.

Читайте також: На Харківщині поліція виписала 570 штрафів за порушення карантину


Нагадаємо, у зв'язку із загрозою поширення COVID-19, з 12 березня до 3 квітня було оголошено загальнонаціональний карантин. Закрилися освітні заклади, були заборонені масові заходи, введена заборона на роботу кафе, ресторанів, спортзалів, зупинилася робота метро. 

Однак через зростання захворюваності обмежувальні заходи посилили, і з 6 квітня в країні був оголошений обов'язковий масковий режим у громадських місцях. Кабмін продовжив карантин до 24 квітня. Додатково були введені обмеження на пересування групами не більше 2-х осіб, заборонені прогулянки в парках і скверах.Також було призупинено міжнародне сполучення, закриті кордони, припинено рух залізничного та автобусного транспорту.