В Україні зафіксовано нові випадки інфікування на COVID-19

19.03.2020 10:39 COVID-19
Фото: orumdaily.com Фото: orumdaily.com
А на Харківщині депутатам заборонили відрядження.

За даними МОЗ, наразі в Україні зафіксовано 16 випадків інфікування на коронавірус. Географія розповсюдження COVID-19 збільшилася – 18 березня COVID-19 виявили у жителя Донеччини. За кількістю хворих лідирує Чернівецька область – 10 лабораторно підтверджених випадків (1 летальний). У Житомирській області – один випадок (летальний). А в Києві та Київській області виявлено по 2 хворих, серед них народний депутат Сергій Шахов.

Тим часом на Харківщині депутатам заборонили їздити у відрядження, як закордонні, так і по країні. Відповідне розпорядження підписав голова Харківської обласної ради Сергій Чернов. Також у документі йдеться про запровадження режиму профілактичного спостереження за особами з числа працівників виконавчого апарату обласної ради.

«Негайно відправляти додому на самоізоляцію усіх працівників, які мають ознаки гострих респіраторних захворювань, рекомендувати їм не займатись самолікуванням, обмежити контакт з оточуючими та звернутися до лікаря», – йдеться в розпорядженні.

Також через загрозу поширення COVID-19 обмежено допуск до Будинку рад (вул. Сумська, 64). До будівлі пропускатимуть лише працівників.

Читайте також: Національний карантин: хроніки Харківщини