В Україні зафіксовано перший випадок коронавірусу — ВІДЕО

03.03.2020 12:13 COVID-19
Фото: strana.ua Фото: strana.ua
Захворювання виявлено у жителя Чернівецької області.

Сьогодні, 3 березня, в Україні вперше зафіксовано випадок захворювання коронавірусом. Про це заявив заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко на брифінгу в Кабінеті Міністрів, передає 112 канал.

— Сім'я з Чернівецької області — чоловік і жінка, подорожували країнами, де вже зареєстровані випадки коронавірусу. По приїзду вони самоізолювались, а через два дні у чоловіка з'явилися симптоми, які говорили про те, що може виникнути коронавірусна інфекція. Він звернувся до сімейного лікаря і виконував його рекомендації, а 29 лютого у нього з'явилися певні симптоми, які потребували додаткової консультації в інфекційній лікарні. До нього приїхала спеціальна бригада швидкої допомоги, яка визначена Управлінням охорони здоров'я саме для виїзду до хворих з підозрою на коронавірус, хворий був госпіталізований, — розповів заступник міністра охорони здоров'я.

Читайте також: Область отримала тест-системи на виявлення нового коронавірусу

Наразі, за словами Віктора Ляшка, усі матеріали та зразки додатково передані у вірусологічну лабораторію ВООЗ. Він також зазначив, що в Міністерстві охорони здоров'я почали працювати з особами, з якими контактував цей чоловік.

Контактних осіб небагато. Про всіх їх відомо місцевим епідеміологам, і зараз вони реально працюють з контактними особами. Всі інші перебувають у режимі самоізоляції. Система продемонструвала свою готовність до першого випадку, заявив Віктор Ляшко.

Автор: Володимир Олександров