В Україні змінили критерії визначення зон карантину

13.08.2020 13:03 COVID-19
При оцінюванні епідеміологічної ситуації замість чотирьох показників використовуватимуть три.

12 серпня Кабмін вніс зміни в постанову №641, якою регламентуються карантинні обмеження в країні. Зокрема було змінено показники, які визначають епідеміологічну ситуацію в регіоні – замість чотирьох їх стало три.

«Раніше ми рівень загрози визначали за чотирма показниками: кількість ліжок, випадків, тестувань та динаміка зростання кількості випадків. Ми об’єднали два показники і зараз визначатимемо за трьома показниками: заповненість ліжок, тестування, рівень захворювань на 100 тисяч населення за 14 днів», – пояснив під час брифінгу міністр охорони здоров’я України Максим Степанов.

 

Разом з цим він зазначив, що рішення про ослаблення рівня небезпеки в зонах карантину переглядатиметься кожні 14 днів.

«Ми прийняли рішення, що комісія ТЕБ та НС приймає рішення щодо встановлення рівня епідемічної небезпеки кожні 7 днів. Рішення про послаблення червоного, помаранчевого та жовтого рівнів небезпеки може бути переглянуто не раніше, ніж через 14 днів. Тому що максимальний інкубаційний період складає 14 днів. І це той період, коли ми чітко можемо побачити, що наші обмеження, які були зроблені, дієві і ситуація на території району чи міста стабілізувалася», - наголосив очільник МОЗ.

Читайте також: Як не з’їхати з глузду під час карантину

Автор: Андрій Соха