Верблюжий бебі-бум: у Харківському зоопарку поповнення - ФОТО, ВІДЕО

30.04.2020 11:41 Суспільство
Два синочки та донька — такий весняний подарок отримав верблюд Сашко на свій дев'ятий день народження.

Цієї весни у Харківському зоопарку поповнення: три верблюдихи Шакіра, Наташа і Юля народили потомство. 29 березня народилося верблюжа Сеня, 10 квітня — Кирило, а майже  слідом за ним, 14 квітня, на світ з'явилась чарівна дівчинка Ейпріл.


фото zoo.kharkov.ua

— Щасливий, а тепер ще й багатодітний батько — верблюд Сашко. Свій дев'ятий день народження він святкував 17 квітня. До зоопарку він прибув з Астрахані ще маленьким верблюжам у компанії так само маленьких самочок Шакіри і Наташі. У дитинстві Сашко був флегматичним та непримітним, такий само зараз його синочок Кирило, який дуже любить полежати на теплому сонечку. А от верблюжа Ейпріл вельми активна, вона дуже любить спілкуватися зі своїми доглядачами: спочатку обнюхає їх, а потім чекає, аби її почухали, повідомили в зоопарку.


фото zoo.kharkov.ua

Найменші верблюжата знаходяться в загоні разом зі своїми мамами і татом. Старшому Сені компанію складає брат Боня, мама та гуанако. Щоб не нудьгувати, Сеня з ранку до вечора влаштовує «доганялки» за гуанако, оскільки брат Боня бігати не хоче і у відповідь може навіть плюнути.


фото zoo.kharkov.ua

Основний раціон малюків Кирила та Ейпріл — це материнське молоко, а от Сеня, якому вже місяць, пробує дорослі корми — сіно, траву, овочі. 

 
відео zoo.kharkov.ua

Автор: Олеся Скачко