Від меду до кактусів. Покровський ярмарок у Харкові вражає асортиментом (Фоторепортаж)

05.10.2016 10:06 Суспільство
Фото:Таїсія Єрохіна Фото:Таїсія Єрохіна
Покровський ярмарок розгорнувся 3 жовтня у самому серці міста - Саду Шевченка - і працюватиме до 11 жовтня.

На алеях саду розмістилися десятки наметів і яток із товаром місцевих виробників і народних майстрів. В асортименті: мед і продукти бджільництва, різні продовольчі товари, насіння та саджанці, одяг, вироби ручної роботи...

Так, 15 пасічників Харківщини представили різні види меду: соняшниковий, липовий, гречаний, акацієвий, різнотрав’я. За цінами виробників також можна придбати медовуху, прополіс, віск, медовий оцет. Пасічники радо спілкуються з харків’янами і розповідають про цілющість меду. Бджолярі зазначають, що на попередньому літньому ярмарку був кращий попит.

Широко представлена продукція квітництва: від насіння різноманітних квітів, садових рослин до саджанців різних дерев і тропічних культур. Вже 27 років Віктор Ковріженко вирощує в горщиках і діжках те, що не росте у наших краях. Це плодові субтропічні рослини, такі як інжир, гранат, лимон, фейхоа.



- Мою справу назвати бізнесом складно - це моє хобі. Я просто вирощую рослини, мимоволі залишаються саджанці. Коли їх вже всім роздарував, то подумав - чому б не продавати, - розповідає Віктор.

ХАРКІВСЬКА ОБЛАСТЬ ЗАБЕЗПЕЧЕНА ВСІМА ПРОДОВОЛЬЧИМИ ТОВАРАМИ - ЮЛІЯ СВІТЛИЧНА

Учасники ярмарку не тільки представляють свою продукцію, а й обмінюються досвідом між собою, спілкуються за інтересами. Покровський ярмарок давно відбувається у Харкові та завжди збирає чимало людей.

- Я обов’язково стараюся потрапляти на такі заходи. Тут дійсно можна придбати смачне варення, корисний мед, бо все вирощене з любов’ю! Ще ти можеш розпитати виробника про товар, технологію, скоштувати продукцію, - каже покупець Сергій.

Більше фото дивіться тут.

Таїсія Єрохіна

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта