Відомий британський актор озвучив історію зруйнованих пам’яток Харкова. ВІДЕО

01.09.2022 16:41 Суспільство
Всесвітньо відомий британський актор Г’ю Бонневіль озвучив для відео історію пошкоджених та зруйнованих пам’яток Харкова.

Відомий британський актор Г’ю Бонневіль взяв участь у міжнародному проєкті «Листівки з України», який створив Український інститут. Він озвучив історію пошкоджених та зруйнованих пам’яток Харкова. На думку авторів проєкту, так про Харків та його знищену російською армією архітектуру дізнається весь світ.

– Історичний центр і вирви від снарядів на майдані Свободи стали жахливим нагадуванням того, чого вартує свобода у XXI столітті. Проте можна знищити майдани, але не свободу, – промовляє у відео Гʼю Бонневіль.

Г’ю Бонневіль – це британський актор, який відомий у світі завдяки ролі Роберта Кроулі в серіалі «Абатство Дантон» та участі у фільмах про ведмедика Паддінгтона. З початку широкомасштабного вторгнення росії актор активно підтримує Україну в соціальних мережах і бере участь у зборах грошей для гуманітарної та мілітарної допомоги.

Український інститут за підтримки USAID запустив міжнародну кампанію «Листівки з України» через руйнування понад 450 унікальних культурних та історичних об’єктів з початку широкомасштабного вторгнення російських військ. Наразі на сайті зібрано 383 статті про зруйновані культурні об’єкти в регіонах України, які постраждали від російської агресії. Найбільше статей про зруйновані об’єкти про Харківську область, їх 96.

– Нам потрібно більше розповідати про причини та форму цієї війни, щоб іноземці розуміли масштаби і наслідки, які вона матиме не лише для української культури, а й для європейської та світової загалом. Важливо знаходити однодумців серед зірок та інфлюенсерів в інших країнах, які своїми голосами зможуть донести правду про жахи цієї війни до більшої кількості людей у світі, – каже керівниця комунікацій Українського інституту Ксенія Калина.

Найближчим часом планується ще 7 відео, у створенні яких взяли участь українські та світові зірки.