Випуск продукції машинобудування на Харківщині зменшився на 20 %

04.01.2021 11:22 Суспільство
У Харківській області збільшилося виробництво електроенергії, газу та хімічної продукції, але зменшився випуск продукції у машинобудуванні та поліграфії.

Індекс промислової продукції у Харківській області у січні – листопаді 2020 року порівняно з відповідним періодом минулого року склав 95 %. Про це повідомили в Головному управлінні статистики у Харківській області.

За 11 місяців минулого року випуск промислової продукції збільшився на підприємствах із постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря – на 17,1 %. Водночас, на підприємствах переробної промисловості випуск продукції зменшився на 9,8 %. У добувній промисловості та розробці кар'єрів – на 5,6 %.

Найбільше зменшення випуску продукції переробної промисловості зафіксовано у машинобудуванні, крім ремонту і монтажу машин і устаткування, – на 20,7 %, у виготовленні виробів з деревини, виробництві паперу та поліграфічній діяльності – на 11,8 %, у виробництві коксу та продуктів нафтоперероблення – на 10,8 %. Приріст спостерігався у виробництві хімічних речовин і хімічної продукції – на 5,8 %, виробництві гумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції – на 0,5 %.

Автор: Тамара Кіч