Улітку на Харківщині відкриють стратегічно важливий міст

05.04.2024 13:52 Суспільство
Фото: Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Харківській області Фото: Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Харківській області

У Харківській області завершують ремонтувати міст, який зруйнувала російська армія.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на Службу відновлення та розвитку інфраструктури у Харківській області.

– Тут уже завершено демонтаж зруйнованих прогонових будов та опор споруди, влаштування нових опор, прогонових будов та монолітної залізобетонної плити. Фахівці зробили гідроізоляцію шляхопроводу та водовідвід, уклали асфальтобетонне покриття та встановили огородження. Тривають роботи з влаштування підходів до споруди. Цей міст, наголошують фахівці, має велике стратегічне значення, і його повноцінна експлуатація дозволить пришвидшити рух гуманітарних вантажів та маршрути госпітальєрів, – зазначили у Службі. 

Зараз на Харківщині активні відновлювальні роботи тривають на 19 мостових спорудах. Утім, через постійну загрозу обстрілів, близькість до кордону з росією чи до лінії зіткнення на ще кількох зруйнованих мостах їх навіть не можуть розпочати.

ремонт мосту

Міст на Чугуївщині

Раніше ми писали, що у Харкові комунальники почали реставрувати міст закоханих у сквері «Стрілка». Прохід по мосту не перекривають.

Автор: Ксенія Карпенко