Володимира Зеленського попросили зупинити рейдерське захоплення «Барабашово»

03.06.2019 13:15 Суспільство
Фото: Вікіпедія Фото: Вікіпедія
Народний депутат України, почесний президент ПрАТ «Концерн АВЕК і Ко» Олександр Фельдман звинуватив політичну партію «Національний корпус» у вимаганні одного мільйона доларів США.

Про це йдеться у зверненні Фельдмана до президента України Володимира Зеленського. Повідомляє Newsroom.

Зокрема, Фельдман просить президента Зеленського звернути увагу на ситуацію навколо найбільшого торгового центру в Східній Європі — «Барабашово», який, за його словами, зіткнувся з рейдерством в особі партії «Нацкорпус».

«Зухвалі дії, спроби розхитати силове протистояння на території найбільшого в Східній Європі Торгового центру «Барабашово» змусили мене звернутися до Вас, пане президенте, від імені сотень тисяч харків'ян, які пов'язали свій бізнес з «Барабашово», від імені тих, для кого цей торговий центр став можливістю вижити під час кризи 90-х років, створити власну справу та наповнювати бюджети всіх рівнів, виростити дітей і розвивати мирну й незалежну державу», — зазначає Фельдман.

Окрім того, Олександр Фельдман просить президента України доручити компетентним органам провести неупереджене розслідування низки спроб рейдерських захоплень і дати їм оцінку відповідно до чинного законодавства, а також доручити правоохоронцям вжити жорстких заходів щодо недопущення подібних незаконних дій.

За даними народного депутата, радикально налаштовані молоді люди, які ототожнюють себе з політичною партією «Національний корпус», роблять системні спроби залякування підприємців, співробітників адміністрації ТЦ і не тільки, а також рейдерських атак на об'єкти торгового центру. Так, за інформацією Фельдмана, чергова спроба рейдерського захоплення була зроблена 29 травня, тоді група молодих людей, яка виступала від імені «Національного корпусу», поставила руба питання спокою й особистої безпеки багатьох харків'ян, а також власників бізнесу.

«Причина приходу активістів сумно відомої політичної сили проста: свого часу вони вимагали у мене мільйон доларів США за «захист і спокій». І я готовий дати всі ці свідчення слідчим органам. Отримавши рішучу відмову, радикали взялися вирішувати питання звичними для них способами — силовими провокаціями, захопленнями та рейдерством», - йдеться у зверненні Фельдмана до президента.

За даними Фельдмана, підприємці «Барабашово» зіткнулися з низкою викликів, зокрема це «шантаж і маніпулювання громадською думкою, провокації, напади, побиття, відверта брехня та готовність нехтувати Законом і Миром в Україні». Крім того, за даними народного депутата, з такими ж викликами довелося зіткнутися і йому особисто. «Як кандидат у народні депутати України, який балотується в 174 одномандатному окрузі в порядку самовисування на позачергових виборах народних депутатів України, з такими викликами зіткнувся і я особисто. Останнім часом у Харкові розгорнута ціла кампанія з розповсюдження «чорних» матеріалів. Це брехливі звинувачення в підпалах, у побитті, в інших усіляких злочинах. Крім того, 23 травня активісти «Національного корпусу» з використанням димових шашок напали на мій офіс, де на першому поверсі знаходиться один з культурних центрів  — візитівок міста — Галерея «АВЕК», яку щодня безкоштовно відвідують тисячі людей», — зазначає Фельдман.

Читайте також: Двох харків'ян на надувному матраці віднесло в море