Ворог гатить по Харківщині з усіх видів озброєння: повідомлено про 140 атак за місяць (фото)

17.05.2023 16:58 Суспільство

Окупанти продовжують жорстокі обстріли прикордонних населених пунктів Харківської області. За останній місяць зареєстровано близько 140 обстрілів, серед яких 24 – ракетні атаки, що спричинили руйнування цивільних об'єктів.

Як пише «Слобідський край», про це розповів начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

За словами Олега Синєгубова, окупанти цілеспрямовано використовують своє озброєння, навмисно обираючи цивільну інфраструктуру як основну мішень. Ці жорстокі атаки призводять до смертей та поранень серед мирних жителів, що свідчить про справжній акт тероризму.

Протягом кількох днів в області було зафіксовано загибель 7 мирних жителів внаслідок ворожих обстрілів, а 11 осіб отримали поранення. Багато приватних будинків було зруйновано в результаті цих нападів.

Начальник Харківської ОВА підкреслив, що всі екстрені служби області працюють у посиленому режимі, намагаючись мінімізувати збитки від ворожих атак та надати максимальну допомогу місцевим мешканцям. Він також зазначив, що всі ці злочини будуть документовані правоохоронцями та розглядатимуться міжнародним судом.

Харківська область, наслідки обстрілів, Олег Сигнєгубов

Нагадаємо, внаслідок обстрілів 16 та 17 травня у селі Богуславці Борівської громади пошкоджень зазнали житлові будинки, господарчі споруди та об'єкти інфраструктури.

У ніч проти 14 травня російські окупанти вдарили по селищу Золочів. В результаті удару ракети С-300 пошкоджено три багатоквартирні будинки та два гаражі, знищено один гараж. 

11 травня військові армії рф обстріляли селище Великий Бурлук. Унаслідок обстрілу поранення отримали двоє жителів селища – 16-річна дівчина та жінка 43 років.

Більше новин Харківська область читайте на нашому сайті