Всеукраїнський проект на підтримку особливих людей стартував у Харкові

05.11.2018 12:47 Суспільство
У Фельдман Екопарк започаткували ще одну добру традицію.

Проект на підтримку людей з особливими потребами «Фельдман Екопарк об'єднує: ми однакові» стартував під патронатом Міжнародного благодійного фонду «Фонд Олександра Фельдмана». 4 листопада Соціально-гуманітарний мультикомплекс відвідали більше тисячі особливих гостей: як окремих відвідувачів, так і організованих груп, серед яких, зокрема, були діти з Харківської міської дитячої лікарні № 5, Спеціального навчально-виховного комплексу № 2, Комаровського дитбудинку-інтернату, а також діти і дорослі з особливими потребами з харківського модульного містечка для переселенців.

Для особливих гостей були розроблені кілька типів спеціальних екскурсій (у тому числі із сурдоперекладачем, з безбар'єрним доступом), їх пригостили смачним обідом, влаштували безпосереднє спілкування з тваринами на контактному дворику (для деяких дітей це був перший в житті подібний досвід) і познайомили з елементами анімалотерапії і тваринами-терапевтами (кіньми і поні, собаками, кроликами).
Засновник Міжнародного благодійного фонду і Екопарку, народний депутат України Олександр Фельдман закликав всіх жителів України приєднуватися до цього проекту і об'єднати зусилля для того, щоб зробити життя людей з особливими потребами і всіх, хто потребує нашої допомоги та уваги, кращим.

— Ми починаємо із себе і віримо, що цей проект стане всеукраїнським. У всьому цивілізованому світі люди з особливими потребами є повноправними членами суспільства: вони працюють у державних і приватних структурах, активно відвідують культурні та розважальні установи, живуть таким же життям, як і всі інші люди. Ми всі однакові. І починаючи проект, ми закликаємо всіх: театри і кінотеатри, музеї та заклади освіти, державні і комунальні структури, торгово-розважальні заклади, а також звичайних жителів відкрити свої двері і свої серця для цих людей, — підкреслив Олександр Фельдман.

До проекту, який стартував під гаслом «Фельдман Екопарк об'єднує: ми однакові», приєдналися численні відвідувачі Екопарку, які відвідали його в цей не по осінньому теплий день. В знак розуміння існуючої проблеми і готовності допомагати гості Екопарку помістили на свій одяг спеціальні стікери. Надалі особливі дні для особливих людей у Соціально-гуманітарному мультикомплексі будуть проводитися регулярно.