Вступна кампанія в умовах воєнного стану: що треба знати випускникам

20.01.2023 18:24 Суспільство
В ході вступної кампанії 2023 вступники складатимуть два обов'язкові предмети, а третій буде на вибір.

Як повідомляє «Слобідський край» з посиланням на РБК-України, про це на брифінгу розповіли представники Міністерства освіти.

Що потрібно здавати

У 2023 році тестування для вступу в заклади вищої освіти України абітурієнти проходитимуть з двох обов'язкових предметів, а також одного предмету за вибором, а саме:

обов'язкові предмети - українська мова та математика.

предмети за вибором - історія України, іноземна мова, біологія, фізика, хімія.

Вступна кампанія – 2023. Інфографіка

Яким є час проходження мультітесту

Час на складання мультитесту складає 180 хвилин і проходить в один день, вступник самостійно розподіляє час між блоками.

Якими будуть завдання

Усі завдання відповідатимуть чинним програмам Зовнішнього незалежного оцінювання, а в тестах буде використано завдання, розроблені для ЗНО.

Буде 30 завдань з української мови, 22 - з математики. З історії України - 30, з іноземних мов - 32, з фізики - 20, з біології та хімії - по 30.

Де проходитиме мультитест

Тестування відбуватиметься в спеціально обладнаних комп’ютерних аудиторіях закладів освіти у населених пунктах України та деяких країнах за кордоном.

Коли проходитиме тестування

Передбачено основну сесію, яка відбудеться в червні, а додаткова запланована на червень і липень.

Вступ до вишів у 2023, інфографіка

Нагадаємо, змінити формат проведення вступних випробувань можливо лише після ухвалення відповідного Закону, що є компетенцією Верховної Ради України.
МОН надасть більше інформації після внесення законопроєкту на розгляд до парламенту та оприлюднить проєкт Порядку прийому на навчання до закладів вищої освіти в 2023 році для громадського обговорення.

Автор: Галина Гришко

Теги: