Харків у «червоній» зоні: які обмеження встановила міська влада

16.10.2020 15:45 COVID-19
Попри віднесення Харкова до «червоної» зони карантину з 19 жовтня спортивні зали й фітнес-клуби в місті не закриватимуть.

Про це повідомив заступник Харківського міського голови Ігор Терехов під час засідання комісії з техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій у мерії.

Натомість закриються кінотеатри й розважальні заклади. Крім того, встановлюються обмеження на роботу соціальних та реабілітаційних установ.

Закриття таких закладів передбачено постановою Кабінету Міністрів. Водночас, жодного нормативно-правового акта, виданого центральними органами державної влади, щодо закриття спортклубів і фітнес-залів, нема, наголосив віце-мер.

– Ми маємо зважено підійти до системи малого і середнього бізнесу, який ще не оговтався від минулого суворого карантину, – зауважив Ігор Терехов. – Тому за умови, що там будуть дотримуватися усі міри безпеки: соціальна дистанція, масочний режим, забезпечення дезінфікуючими засобами,  – вони продовжують працювати. Оскільки закриття спортклубів не передбачено жодними нормативними документами, в тому числі й Кабміну.

Читайте також: На Харківщині зареєстрували 544 нових хворих на COVID-19

Крім того, заступник мера наголосив, що школи міста також працюватимуть у звичайному режимі й підуть на канікули за розкладом, «якщо не буде інших нормативно-правових документів, що зобов'язують закрити школи».

Так само у звичайному режимі працюватиме міський наземний електротранспорт і метро. Але слідкувати за дотриманням маскового режиму там будуть жорсткіше.

Нагадаємо, Два міста та три райони Харківщини потрапили до «червоної» зони. Як повідомив голова ХОДА Олексій Кучер, фітнес-зали й розважальні заклади мають закритися. А магазини і кафе працюватимуть до 20:00.

 

Автор: Тамара Кіч