Харківська область отримає більше 30 тисяч доз вакцини проти Covid-19

24.02.2021 16:00 COVID-19
Вакцину очікують у найближчі два дні, імовірно, уже цієї ночі. Про це повідомив 24 лютого заступник директора департаменту охорони здоров'я ХОДА Геннадій Бондарчук.

24 лютого в Україні розпочалася вакцинація проти коронавірусної хвороби Covid-19. Напередодні до України надійшло 500 тисяч доз вакцини CoviShield, що виробляється в Індії британською компанією AstraZeneca.

Щеплення проти ковід уже проведені у Вінницькій, Київській, Чернігівській, Черкаській і Житомирській областях.

Харківська область очікує на 30400 доз вакцини для проведення щеплень 15400  людям. За словами Геннадія Бондарчука, у першій хвилі вакцинуватимуть за згодою медичних працівників мобільних бригад, працівників закладів, що надають допомогу ковід-пацієнтам, працівників екстреної медичної допомоги, а згодом усіх інших медпрацівників.

Читайте такожХарківська область потрапила у «жовту» зону карантину

Також заступник директора департаменту прокоментував відмову певної кількості медиків від вакцинації.

– Медичні працівники не відмовляються від вакцинування, – зауважив Геннадій Бондарчук, – але, як всі інші, вирішують, якій вакцині вони надають перевагу. Наразі остаточний список медиків, які пройдуть вакцинацію в першій хвилі, уточнюється.

Також, за словами Геннадія Бондарчука, з 1 березня вакцинуватися від коронавірусної хвороби зможуть за своїм бажанням люди, що не потрапили до списків. Для цього потрібно звернутися до свого сімейного лікаря або подати заявку онлайн. За наявності вільних залишків вакцини щеплюватимуть усіх охочих. Вакцинація проводиться безкоштовно.

У Харківській області підготовлені 137 пунктів щеплення.

Вакцина CoviShield щеплюється двічі з перервою у 28 днів. Зберігається за температури +2...+8 градусів. Після відкриття флакона за температури +2...+25 градусів може бути придатна 6 годин.

Автор: Тамара Кіч