Харківська область потрапила у «жовту» зону карантину

23.02.2021 18:11 Суспільство
23 лютого Міністерство охорони здоров’я України опублікувало на сайті нову таблицю розподілення областей України на чотири зони, Харківська область отримала жовтий рівень епіднебезпеки.

Як повідомив МОЗ, ознаки для визначення регіону із значним поширенням COVID-19 оновлюватимуться щодня, на підставі цих ознак Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій раз на сім днів приймає рішення про встановлення на території регіону або окремих адміністративно-територіальних одиниць регіону рівня епідемічної небезпеки «жовтий», «помаранчевий» або «червоний».

Читайте також У п’ятьох районах Харківщини перевищено епідпоріг застуд

Наразі у «зелену» зону не потрапила жодна область України, у «червоній» зоні знаходиться два регіони, у «помаранчевій» – сім. 


У Міністерстві нагадують, що регіоном із значним поширенням COVID-19 вважається регіон, де є хоча б одна з наступних ознак:

– завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19, становить більш як 50 відсотків протягом п’яти днів підряд;

– середня кількість тестувань методом полімеразної ланцюгової реакції та імуноферментного аналізу становить менш як 24 тестування на 100 тис. населення протягом останніх семи днів;

– показник захворюваності на COVID-19 за 14 днів на 100 тис. населення перевищує базовий рівень захворюваності.

– коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 становить понад 11 %;

– показник зростання кількості випадків COVID-19 становить понад 10 %.

Нагадаємо, що з 24 лютого починає діяти нове ділення на зони: «зелена», «жовта», «помаранчева» та «червона».