Харківський студент не може використати виграну престижну стипендію

22.05.2018 11:32 Суспільство
Фото: Фейсбук/Олег Дрейман Фото: Фейсбук/Олег Дрейман
Студент ХНУРЕ Олег Дрейман виграв участь у стипендіальній програмі Apple, але йому відмовили в американській візі.

Через відмову в американській візі харків’янин не поїде на WWDC 2018, що проходитиме з 4 по 8 червня у виставковому центрі McEnery в Сан-Хосе, Каліфорнія. Повідомляє AIN.UA.

Виграти стипендію WWDC було мрією. Це моє найбільше професійне досягнення на поточний момент і величезна можливість. Але я не зможу її реалізувати, тому що Сполучені Штати не хочуть бачити мене у себе протягом 10 днів. Ну що ж, я з цим змирюся, зазначив стипендіат.

Олег подавався на візу двічі і обидва рази отримав відмову. За його словами, причиною стало те, що у нього немає офіційного працевлаштування. «Дуже важко отримати візу тут (в Україні), якщо у тебе немає роботи», пояснили йому в посольстві США.

Олегу Дрейману 20 років, він живе і вчиться в Харкові, на кафедрі Програмної інженерії в Харківському національному університеті радіоелектроніки (ХНУРЕ). Займається розробкою на iOS і Swift. На сьогодні активно веде кілька проектів.

В цьому році за один зі своїх проектів Олег отримав стипендію від Apple, в рамках якої компанія надає талановитим студентам у галузі точних наук (STEM) квиток на свою конференцію для розробників WWDC, житло на час поїздки, а також безкоштовне членство в Програмі розробників Apple на рік. Усього компанія видає не більше 350 таких стипендій на рік. Олег став єдиним стипендіатом з України в цьому році.

Чиатйте також: Харків’янка виборола «срібло» на чемпіонаті Європи з боротьби

Андрій Соха