Харків'янин подав петицію через масову гибель бджіл

15.06.2018 12:38 Суспільство
Фото:facebook/Yuriy Pavlenko Фото:facebook/Yuriy Pavlenko
Чоловік звернувся до Верховної Ради України зі скаргою на масову гибель бджіл.

«В Україні сталася екологічна катастрофа! По всій країні масово гинуть бджоли з причини обробки аграріями полів інсектицидами.
Разом з бджолами гинуть дикі комахи-запилювачи. Це — екологічний терроризм!» — ідеться у тексті звернення.

Його подав 14 червня бджоляр із Харкова Юрій Павленко. 

Він вимагає від Президента України видати Указ, Кабінету Міністрів видати Постанову, від Верховної Ради України прийняти Закон
«про заборону ввезення, зберігання, виготовлення, продаж і застосування інсектицидів на основі Імідаклоприду і взагалі тих що можуть нанести шкоду бджолам і навколишньому середовищу». А ще «ввести кримінальну відповідальність за порушення вищенаведених норм на рівні з відповідальністю за ввезення, зберігання, виготовлення, продаж і застосування хімічної зброї масового враження».

Фото: Електронні петиції/itd.rada.gov.ua

Читайте також: Хімічна атака з полів: як уберегти худобу й себе від пестицидів

Юрій Павленко сам постраждав від обробки полів інсектицидами. На своїй сторінці у Фейсбук він повідомив, що «за період з 7-11 червня в Золочівському та Богодуховському районах відбулася масова гибель бджіл за попереднім даними через дію ядів, якими обробляли поле гороху. Пострадали пасіки сіл Писарівка, Малижино, Рясне, Велика Рогозянка, Цапівка, Сковородиновка та інші у радіусі 7-8 км від обробленого агрофірмою поля. Падіж бджіл склав до 80-90%».

Нагадаємо, через Масова загибель бджіл під Харковом: у поліції проводять перевірку

До слова, серед інших петицій харків'ян, які вони подали цього червня, зокрема, Президентові України, є звернення щодо «Заборони косіння трави мотокосарками в містах», «Знищення шкiл в Харкiвскiй областi»