Як дівчині підібрати одяг для фітнесу

05.03.2020 10:50 Суспільство
Фото: static.chocolife.me Фото: static.chocolife.me
Літо близько. Сідаємо на дієту і біжимо в спортзал: зовсім скоро нас чекають легкі сарафани, міні-спідниці, шортики і море купальників.

Для бездоганної фігури доведеться попітніти і постраждати, але результат того вартий. Стилісти інтернет-магазину Megasport підготували кілька лайфхаків для новачків-спортсменок.

Бавовні - ні. Здивувалися? А тепер згадайте, як виглядають однотонні футболки з 100% котону в спеку. Кола поту під пахвами, в районі грудей й по спині. Видовище вельми не привабливе. Не будемо лякати оточуючих своїм виглядом: вибираємо модні жіночі топи веселих кольорів з сучасних матеріалів.

Не боїмося слова «синтетика». Брендові тканини спеціально створені для спорту і пройшли сотні тестів + особливе «добре» від чемпіонів світу. Спортивні бренди застосовують для екіпіровки атлетів нейлон, спайдекс, лайкру, складні мінералізовані тканини, особливі просочення і мембрани. Все це покликане вбирати піт, відводити зайву вологу, забезпечувати терморегуляцію тіла.

Фото: soznatelno.ru

Максимум облягання. Зовсім не для того, щоб продемонструвати оточенню свої «рятувальні круги» на талії та «галіфе». У спортзалі не соромляться, там наполегливо працюють над собою. Облягання необхідно для того, щоб під час заняття надмірно вільна одежа не зачепилася за виступаючі деталі тренажера і не завдала каліцтва вам, іншим атлетам або тренеру. Ідеальний варіант - еластичні лосини (або завужені брюки з манжетами по низу) і мінімалістичний топік з широкою гумкою для комфортного носіння.

Підтримуємо груди. У жіночих грудей м'язів немає, тільки залози. Незалежно від розміру під час занять жіночу гордість необхідно підтримати. Для цього розроблені спеціальні топи з еластичними бретелями, вставками і швами для корекції.

Прикриваємо тіло. Фітнес - це важка праця. Тренери рекомендують закривати ноги по всій довжині, щоб уникнути непотрібних синців і подряпин. Легінси і лосини - те, що потрібно. Район талії можна відкривати під час танцювальних занять, йоги, пілатеса, зумби - там, де немає контакту з бездушним залізом «качалки». Для тренажерів вибирайте облягаючі футболки.

Утеплюємося. Якщо наша мета - спалити жир, варто додати тілу трохи навантаження у вигляді вовняних гетрів або кофти з рукавами. І обов'язково після тренування вдягаємо чистий комплект з вітровкою або світшот: розпалене тіло вразливе для протягів і вуличного вітру.