Як туристу не розоритись на роумінгу за кордоном

17.09.2019 12:25 Суспільство
Навіть якщо хтось не дуже заощаджує на мандрах, тема економії на зв’язку за кордоном все одно є актуальною.

На жаль, великі рахунки за мобільний зв’язок не рідкість. Цілком можливо, туристи роблять типові помилки, що виливаються у зайві сотні гривень. У цій статті ми розповімо по те, як не витрачати багато, знаходячись у роумінгу. Потрібно зробити три прості кроки.

Правильно обрати тариф

Це перше, що варто зробити ще до від’їзду. Можливо, до тарифу включено послуги, якими абонент не користується та переплачує через них. Додатково потрібно ознайомитися з вартістю послуг у роумінгу від оператора. Вигідні пакети пропонує «Київстар»: з ними можна ознайомитись на офіційному сайті.

Крім тарифів національного оператора, варто розглянути можливість іншого спілкування за кордоном – місцева SIM або туристична (у цьому випадку ціни будуть набагато приємніші).

Відмовитись від додаткових послуг

Часто смартфон, вручений дитині на відпочинку, стає причиною значних витрат у роумінгу. У такому разі в налаштуваннях смартфона потрібно встановити ліміт інтернет-трафіку, а також програми-блокування для дітей.

Можливо, варто переглянути необхідність голосової пошти та дзвінків на місцеві номери у тарифі. Багато коштовних мегабайт може піти на фонове оновлення додатків у смартфоні. Це також слід завчасно передбачити та правильно налаштувати телефон до від’їзду. По можливості за кордоном краще шукати безкоштовну мережу wi-fi. Так ви зможете добряче зекономити.

Обмежити спілкування

Навіть якщо є безкоштовні хвилини або ціни на дзвінки прийнятні, не варто забувати про роумінг. Спілкуватись із-за кордону без обмежень та безкоштовно можливо лише через месенджери та додатки: Вайбер, Телеграм, Скайп. Мобільний зв’язок коштує дорожче і використовується здебільшого в екстрених ситуаціях.

Подорожі доступні кожному. Головне – правильно розпоряджатись грошима та вміти заощаджувати, в тому числі на послугах стільникового зв'язку. До речі, за ось цим посиланням – https://shop.kyivstar.ua/smartphones/nokia – можна обрати сучасний смартфон, що стане у пригоді за кордоном.