Як жителям області записатися на вакцинацію

01.03.2021 17:15 COVID-19
Фото: armyinform.com.ua Фото: armyinform.com.ua
З 1 березня жителі Харківської області мають можливість записатись до списку очікування на вакцинацію проти COVID-19.

Електронний список очікування формується, щоб краще спланувати та організувати процес вакцинації, повідомили в МОЗ. Це можна зробити через портал чи мобільний застосунок «Дія» або ж національний контакт-центр міністерства.

Читайте також: У чверті шкіл області запровадили електронні щоденники і журнали

Щоб записатися через портал «Дія» необхідно авторизуватися за допомогою електронного ключа, наприклад, податкової чи BankID. Перейти у розділ «Запис до листа очікування вакцинації від COVID-19» та, зазначивши сферу діяльності, обрати місце, в якому ви хочете вакцинуватися. Далі очікуйте повідомлення про запрошення на вакцинацію.

Щоб записатися через мобільний застосунок «Дія», необхідно завантажити додаток Дія 2.0 на смартфон та авторизуватися в ньому через Приват24, Monobank або BankID НБУ. У розділі «Послуги» оберіть «Запис до листа очікування вакцинації від COVID-19». Тут теж необхідно зазначити сферу діяльності та обрати місце, в якому ви хочете вакцинуватися. Перевірте свій номер телефону та очікуйте повідомлення про запрошення на вакцинацію.

Щоб записатися через національний контакт-центр МОЗ, зателефонуйте на номер 0 800 60 20 19. Надайте оператору свої дані. Необхідно буде вказати pеєстраційний номер облікової картки платника податків (ідентифікаційний код) або серію та номер паспорта. Далі оберіть місце, в якому ви хочете вакцинуватися, та очікуйте повідомлення про запрошення на вакцинацію.

Автор: Олена Загребельна