Яка лікарня Харківщини отримала найбільше грошей за квітень від Національної служби здоров'я

07.05.2020 16:07 Суспільство
Фото: accemedin.com Фото: accemedin.com
Понад 292 мільйони гривень отримали лікарні області в межах Програми медичних гарантій.

134 медичні заклади Харківської області від Національної служби здоров’я отримали 292,5 мільйона гривень за квітень у межах Програми медичних гарантій. У межах всієї країни ця цифра склала понад 4,4 мільярда гривень.

Найбільші суми нарахувань за контрактом з НСЗУ отримали Міська клінічна лікарня швидкої та невідкладної медичної допомоги ім. проф. О. І. Мещанінова – 15,1 мільйона гривень, Обласна клінічна лікарня – 14,5 мільйона гривень та Обласний медичний клінічний центр урології і нефрології ім. В. І. Шаповала – 13,8 мільйона гривень.

– Харків посідає друге місце серед міст України за розміром виплат у квітні – понад 216 мільйонів гривень надійшло на рахунки 94 лікарень, – зазначила директорка міжрегіонального Північного департаменту НСЗУ Вікторія Мілютіна. – Крім того, Харківська область друга в країні за кількістю законтрактованих спеціалізованих закладів: 134 лікарні регіону мають контракт з НСЗУ, з яких 3 – приватні. Також саме на Харківщині найбільша кількість лікарень у країні уклала договір на надання послуги “Лікування дорослих та дітей із туберкульозом”. Усього 9 протитуберкульозних диспансерів та лікарень мають контракти за цим видом допомоги на загальну суму майже 47 мільйонів гривень.

Нагадаємо, з 1 квітня стартував другий етап медичної реформи – пацієнт вільно обирає лікарню та лікаря не лише на первинці, а і для спеціалізованої допомоги. На вибір пацієнта не впливає ані реєстрація, ані форма власності закладу. Головна умова вибору – контракт лікарні з НСЗУ.

Читайте також: 600 масок і собака: історія добродійного карантину родини Хорошунів із Харкова 

Автор: Андрій Соха