Які пенсії отримають на Харківщині після перерахунку

06.03.2019 14:30 Суспільство
Фото: Дебет-Кредит Фото: Дебет-Кредит
1 березня в Україні стартувала планова індексація пенсійних виплат.

Нагадаємо, цьогорічний перерахунок відбувається відповідно до Закону України про загальнообов’язкове пенсійне страхування. За інформацією Міністерства соцполітики, така індексація торкнеться понад 10,2 мільйона пенсіонерів і здійснюватиметься відповідно до інфляційних процесів 2018 року та зростання рівня заробітної плати у країні.

На Харківщині, відповідно до перерахунку, більшу пенсію отримають 626 тисяч пенсіонерів. Про це 6 березня під час прес-конференції повідомив начальник Головного управління Пенсійного фонду в Харківській області Віктор Ачкасов.

За його словами, цього місяця на виплату пенсій спрямують 2 мільярди 935 мільйонів гривень.
 – Уже профінансовано приблизно 500 мільйонів гривень. Виплата пенсій іде все за графіком, затримок немає, – повідомив очільник регіонального управління.

За його інформацією, загальна сума додаткових коштів у області сягнула 352,8 мільйона гривень. Середній розмір складе близько 395 гривень. Окрім цього, в березні та квітні 130 тисяч пенсіонерів отримають одноразову доплату до пенсії, загальний розмір якої складе 2410 гривень. Її виплатять за два місяці рівними частинами.

Таку виплату отримають ті пенсіонери, які мають великий страховий стаж, але з причин низької зарплати не отримають проіндексованої виплати згідно із Законом. Для чоловіків страховий стаж має складати понад 35 років та 30 років для жінок, які вийшли на пенсію після 2011 року. Ті, хто вийшов на пенсію до 2011 року, отримають доплату за умови наявності 25 та 20 років страхового стажу для чоловіків і жінок відповідно.

Також в управлінні додали, що після перерахунку середній розмір пенсії в Харківській області складатиме 3130 гривень, 4713 гривень – для військовослужбовців.

Читайте також: Дев'ять сімей Харківщини отримають по 24 тисячі гривень субсидії