Які зміни допоможуть розвиватися сільському господарству Харківщини

09.07.2019 09:00 Суспільство
Фото: oletehnika.com.ua Фото: oletehnika.com.ua
Розвиток національного сільськогосподарського виробництва потребує принципово нових підходів до законодавчого забезпечення.

У новому скликанні Верховна Рада має проводити активну законотворчу діяльність, що створить можливості та стимули для виробників. Не в останню чергу, на підтримку невеликих та середніх господарств, фермерства та сільської кооперації. В Європі саме таким господарствам належить від 40 до 70 % сільськогосподарського виробництва.

На думку народного депутата, заступника голови Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин Олександра Бакуменка, у парламент мають увійти люди, які добре знаються у питаннях аграрної галузі, яким близькі проблеми українського села і, головне, мають бачення перспектив розвитку. Досвідчені фахівці, чиї знання та інтелект сприятимуть плідній законодавчій роботі у цьому напрямку.

 – Я вітаю рішення Сергія Чернова, нині голови Харківської обласної ради, балотуватися кандидатом у Верховну Раду України. Саме з такими фаховими людьми можна сформувати потужну парламентську команду, яка опікуватиметься питаннями підтримки національної аграрної галузі та розвитку сільських територій, – зазначив Олександр Бакуменко.

Він підкреслив, що значна частина професійної діяльності Сергія Чернова присвячена сільському господарству. Зокрема, саме Сергій Чернов стояв у витоків фермерського руху на Харківщині, працюючи на відповідальних посадах у регіональних органах влади.

Останнє десятиліття голова Харківської облради приділяє особливу увагу розвитку місцевого самоврядування як очільник обласної ради і як громадський діяч на державному рівні. Обраний президентом Української асоціації районних та обласних рад, він зробив значний внесок у формування концептуальних засад реформи та впровадження децентралізації. Сергій Чернов успішно представляє місцеве самоврядування України у міжнародних організаціях. Тому його принципова позиція – реформа місцевого самоврядування має бути доведена до кінця. Це дозволить зробити сільські території більш комфортними для життя, створить умови для залучення інвестицій та створення нових робочих місць, нарешті зупинить масовий відтік людей із села.

 – Із Сергієм Черновим я особисто знайомий понад тридцять років, протягом яких нам неодноразово доводилося спільно працювати на підтримку агропромислового комплексу, розвиток сільських територій та розбудову місцевого самоврядування. Він енергійний керівник, ініціативний, відкритий, щиро опікується долею регіону та його жителів. Без сумніву, така досвідчена та відповідальна людина, своїми справами завоювала довіру мешканців області і, будучи обраним народним депутатом України, робитиме все для процвітання рідного краю, продовження реформ та розвитку Української держави, – переконаний заступника голови Комітету Верховної Ради з питань аграрної політики та земельних відносин Олександр Бакуменко.

Читайте також: Кого обираємо: з кандидатами від Харківщини знайомить Оленка